Primátor Popradu finančne podporil ďalšie mladé talenty

31.08.2005 Poprad

Poprad 31. augusta (TASR) - Primátor Popradu Anton Danko odovzdal ďalším dvom mladým nadaným Popradčanom finančné dary z Fondu primátora. Ako poslanec parlam...
Poprad 31. augusta (TASR) - Primátor Popradu Anton Danko odovzdal ďalším dvom mladým nadaným Popradčanom finančné dary z Fondu primátora. Ako poslanec parlamentu sa vzdal primátorského platu, aby pomohol deťom, ktorých rodičia z rôznych dôvodov nemajú prostriedky na zaplatenie štúdia, odborných či vedomostných kurzov, športových pretekov a podobne.

\"Som rád, že ďalší mladí Popradčania môžu aj vďaka fondu rozvíjať svoj talent a úspešne reprezentovať mesto, \" povedal primátor. Po 10 tisíc dnes prevzali 6-ročný Marián Sivý, talentovaný malý výtvarník, ktorý vyhral medzinárodnú súťaž detských kresieb. Prezradil, že najradšej maľuje a jeho túžbou je navštevovať Základnú umeleckú školu v Poprade. Prostriedky z Fondu primátora využije na zaplatenie školného. Obdarovaný chlapček venoval primátorovi jeden zo svojich obrázkov.
Rovnakú sumu si dnes odniesla Vendelína Osvaldová, ktorú čaká štúdium na Konzervatóriu v Košiciach. Túži spievať v opere, preto ochotne zaspievala časť piesne z muzikálu Kleopatra. \"Rozhodol som sa správne, \" ocenil spevácky talent primátor Danko.
O pomoc z Fondu primátora môžu žiadať mladí Popradčania do 18 rokov, ktorí majú trvalé bydlisko v meste. Žiadosť musí byť napísaná v mene žiadateľa, teda dieťaťa a určená na konkrétny a presný cieľ.
Z Fondu primátora bol doposiaľ zakúpený kôň pre ťažko postihnuté deti a finančný príspevok dostali talentovaní mladí hudobníci - klavirista Adam Brutovský a huslista Pavol Pišta. Doposiaľ venoval primátor z fondu prostriedky v objeme asi štvrť milióna korún.
 

Vyberte región

mark